هر آنچه که می خوریم در سلامتی و نیروی بدن ما تاثیر دارد. بعضی از مواد غذایی به دلیل ترکیبات مضری که دارند، سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکنند. اما بعضی دیگر به دلیل اینکه حاوی ویتامینها و مواد معدنی زیادی هستند، میتوانند سلامتی بدن را بهبود ببخشند.
درواقع برای سنجش سالمترین مواد غذایی نیاز به در نظر گرفتن عواملی است که باعث میشود که این مواد، تغذیهای مناسب را فراهم آورند. عواملی مثل تأمین درشت مغذی و ریزمغذیها مثل ویتامینها و مواد معدنی،… در این مقاله به بررسی سالمترین و مغذی ترین مواد غذایی می پردازیم.
1. ماهی سالمون
برای داشتن کاهش وزن حتما باید گوشت مناسبی انتخاب کنید، ماهی میتواند یکی از بهترین گزینهها باشد چون ماهی حاوی چربی و کالری کم و پروتئین بسیار زیاد است. بنابراین بدون اینکه وزن افزایش یابد می توانید از سلامت بدنتان اطمینان حاصل کنید. شاید ماهی سالمون خیلی معروف نباشد ولی یادتان باشد که از بهترین گزینه ها برای مصرف است.
2. سیر
سیر یک خوراکی معجزه آسا و دارای خواص فوق العاده ای است که به راحتی می توان آن را به هر غذایی که بخواهید اضافه کنید، حتی غذاهای فست فودی و مدرن؛ جای تعجب نیست که سیر به خاطر ارزانی و طعم خاص خود دارای محبوبیت زیادی باشد. سیر فوقالعاده سالم است و حاوی مقادیر بالای ویتامین C، B1 و B6، کلسیم، پتاسیم، مس، منگنز و سلنیوم می باشد. دانشمندان همچنان به بررسی مزایای سیر میپردازند و به نظر میرسد به طور مرطب ویژگیهای جدیدی را برای سیر کشف میکنند.
3. کلم ها
کلم از سالمترین و مغذی ترین مواد غذایی است. دلیل آن این است که کلم بهجز کالری و چربی کم، غنی از ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و فیبرهای طبیعی است. کلم کمک میکند که شما احساس خوبی به غذای خود داشته باشید. می توانید به راحتی آن را در غذاهای خود، سالاد و یا حتی دورچین غذاتون استفاده کنید، بدون اینکه نگران کالری آن باشید.
4. سفیده تخممرغ
همانطور که می دانید تخممرغ حاوی دو قسمت عمده میباشد که سرشار از مواد غذایی منحصربهفرد است. سفید و زرده هر دو حاوی پروتئین هستند، اما زرده دارای چربی و کلسترول زیادی است. البته زرده هم خواص بسیاری برای بدن دارد که مصرف به اندازه و کنترل شده آن می تواند بسیار مفید باشد.
فقط مراقب باشید که تخممرغ بیش از حد مصرف نشود. سفیده تخممرغ حاوی پروتئین زیاد و کمچربی است به این معنی که جداسازی این قسمت از تخممرغ میتواند برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند بسیار مفید باشد.
5. تخم کتان
ممکن است تخم کتان را نتوانید به تنهایی مصرف کنید، اما با اضافه کردن آن به وعدههای غذایی میتوانید از مزایای آن بهرهمند شوید. بهعنوانمثال تخم کتان منبع عالی فیبرهای رژیمی و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که نشان دادهشده است به قلب و مغز کمک میکند. ازآنجاکه در تخم کتان فیبر طبیعی بسیار زیاد است، میتواند شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد، فقط باید مراقب کالری آن باشید.
6. هویج
هویج جزو سبزیجات پر مصرف و غنی از ویتامینها و مواد معدنی است. هویج همچنین شامل بتا کاروتن میباشد این ماده یک ترکیب ارگانیک است که نشان دادهشده است برای کمک به بدن انسان در مبارزه با طیف گستردهای از بیماریها، ازجمله بیماریهای قلبی میتواند مفید باشد.
7. ماست
ماست یک خوراکی بسیار سالم، مغذی و خوشمزه است که کاربردهای زیادی هم دارد. اگر به دنبال یک میان وعده ساده و خوشمزه هستید که بتواند باعث سلامت سیستم گوارش شود، ماست بهترین گزینه برای مصرف است. ماست حاوی پروبیوتیک ها یا باکتریهایی است که در عملکرد طبیعی بدن نقش مثبت دارد.
پروبیوتیک ها اغلب باکتریهای دوست نامیده میشوند که به بدن ما کمک میکند تا مواد غذایی را بهطور مؤثرتر تجزیه کند. ماست غنی از پروبیوتیک ها است که میتواند برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند بسیار مفید باشد.
8. اسفناج
اسفناج دارای مواد مغذی فراوانی است که موجب سلامت بدن میشوند. اسفناج برای بدن فواید بسیاری دارد. کمک به استحکام استخوان ها، سلامت چشم، کمک به دستگاه ایمنی و کمک به عملکرد مغز از فواید آن است. فواید اسفناج از اسیدهای چرب امگا ۳ و مقدار فراوان ویتامینهای آن نشئت میگیرد.
9. کرفس
کرفس حاوی ویتامینهایی مانند A، C و K و مواد معدنی مثل پتاسیم و فولات است. کرفس کالری کمی دارد و حاوی مواد مغذی زیادی است. فواید کرفس شامل کاهش التهاب، تقویت دستگاه گوارش، جلوگیری از سرطان، کاهش فشار خون، جلوگیری از نقرس، آسم، پسوریازیس، تب و حالت تهوع می باشد.
10. گوجهفرنگی
مواد موجود در گوجهفرنگی از شما در برابر بیماری قلبی و سرطان محافظت میکند. این مادهی غذایی حاوی لیکوپین است. طبق مطالعات انجام شده اگر افراد مبتلا به بیماری قلبی هر روز ۷ میلیگرم لیکوپین مصرف کنند، رگهای خونیشان به نیتریک اکسید واکنش نشان می دهد. بنابراین مصرف گوجه فرنگی که حاوی لیکوپن هست هم می تواند به اتساع رگهای خونی کمک کند.
۱۱. سیبزمینی
سیبزمینی کمتر در غذاهایی که برای سلامتی ضرر دارند وجود دارد. سیبزمینی حاوی مقدار زیادی از ویتامینها و مواد معدنی ازجمله مس، آهن، منیزیم، پتاسیم، منگنز، ویتامین C و ویتامین B است، در اصل سیبزمینی یک غذای کوچک کامل می باشد. درواقع استفاده از روغن و سس ها است که سیب زمینی را از حالت سالم در می آورند. پخت درست سیب زمینی می تواند سلامت آن را حفظ کرده و حتی به سیری طولانی مدت شما کمک کند.
۱۲. جگر
جگر یک گوشت پر از ویتامین و مواد مغذی برای بدن است که از سویی دیگر مصرف زیاد آن می تواند برای بدن هم مشکل ساز شود. پس تعجب نکنید که جزو غذاهای سالم است، تنها موردی که باید به آن توجه کرد مصرف متعادل آن است.
جگر حاوی مقدار زیادی ویتامینهای B12، B6، B5 و B2 است همچنین غنی از ویتامین A، مس، روی، سلنیوم و البته پروتئین نیز میباشد. درواقع جگر یکی از سالمترین محصولات گوشتی است که در دسترس میباشد.